Seneste indlæg

Hvad Koster Det At Bygge Et Hus?

Billede: Pixabay

Når du vil bygge et hus, skal du som tommelfingerregel regne med, at det vil koste dig mellem 2,6 og 3 mio. kr. at bygge et hus. Der er dog en lang række faktorer, der påvirker prisen på et hus, men vælger du at bygge omkring 150-160 m2, så vil prisen som regel ligge i det spænd.

Du kan derfor godt regne med, at dit hus vil koste mere, hvis du ønsker et hus, der har flere m2 end de klassiske 150-160 m2, som de fleste nye huse bygges efter.

Det påvirket husets pris

Når du vil bygge et nyt hus, så er der flere faktorer, der spiller ind i prisen. Hverisær vil nærmest kun trække prisen op, hvis du ændrer på dem.

Det er som regel kun placeringen og størrelsen af huset, der kan være med til at trække prisen ned. Det er dog ikke altid muligt, da banker, realkreditinstitutter og andre finansieringsmuligheder ikke altid vil acceptere en dårligere beliggenhed eller færre antal m2, når der er tale om opførelsen af et nyt hus.

Placeringen og købet af byggegrunden spiller en stor og væsentlig rolle, når der skal opføres et nyt hus. I gennemsnit koster en byggegrund på omkring de 800 m2 omkring 900.000 kr.

Rykker du byggegrunden ind i de større byer og mere attraktive nabolag, så vil prisen kun gå op. Det modsatte gør sig dog gældende i de knap så attraktive nabolag, men her kan du risikere, at banken siger nej, da de frygter, at du ikke kan sælge huset igen til samme pris.

Læs: avXperten- har ydet økonomisk støtte til dette indlæg. avXperten forhandler blandt andet panini toaster. Når indhold tilgodeser avXperten, kan vi ikke sige at det derfor er upartisk, deraf marketet.