Seneste indlæg

Hvad Koster Det At Sælge Et Hus?

Billede: Pixabay

Alle er godt klar over, at det koster mange penge at købe et hus. Langt fra alle er klar over, at det faktisk også koster penge at sælge sit hus igen. Det koster nemlig penge at få en ejendomsmægler til at komme ud og sælge dit hus. Ofte får man en del ting med i denne pris, heriblandt vurdering, markedsføring, billeder og gode råd. Men hvad koster det så, hvis man skal sælge sit hus? Dette er spørgsmålet, som vi vil besvare i dag.

Hvad koster det at sælge et hus? Prisen på, hvor meget det koster at sælge sit hus, afhænger meget af, hvor meget du overlader til mægleren. Hvis du lader mægleren gøre alt arbejdet for dig, så kan den samlede pris sagtens løbe op i over 100.000 kroner. Hvis du går uden om en mægler, så kan du slippe med at betale et sted omkring de 30.000 kroner. Dette kræver dog, at du selv har fundet en køber og forhandlet en pris på plads.

Langt de fleste vælger at gå til en mægler, og lader ham gøre det meste af arbejdet. Til gengæld får han så enten en løn eller en procentdel af salget. Tidligere var det helt almindelig praksis, at sælgeren fik 3% af den samlede købssum i løn. Dette er dog ikke noget, der er udbredt praksis længere.