Seneste indlæg

Hvad Skal Jeg Arbejde Med?

Billede: Pixabay, kaboompics

Står du som ungt menneske eller måske vil have en ny levevej i forhold til job, kan det nogle gange være svært at finde ud af, hvad man vil.

Jeg har også selv haft svært ved at finde ud af, hvad jeg vil arbejde med og derfor tog jeg udgangspunkt i følgende:

Interesser

Simpelthen helt fra bunden tog jeg et stykke papir og en blyant og skrev ned, hvad jeg interesserede mig for, og hvad der motiverede mig. På den måde kunne jeg ligesom indskrænke mig en smule på nogle forskellige arbejdsområder. 

Mit udgangspunkt blev her, at jeg godt kunne lide at servicere og betjene kunder, men jeg havde også et stort ønske om noget tekstforfatning og grammatik. 

Vil jeg blive træt af det?

Det var vigtigt for mig, at jeg stadigvæk havde lysten til at lave mit arbejde efter noget tid. Jeg synes nemlig, det var synd, hvis jeg allerede kunne se på forhånd, inden uddannelse eller lignende, at jeg nok ikke kunne lave det resten af mit liv. Det ville være spild af uddannelsesår.

Prøv ting af

Det er også altid muligt at prøve ting af. Har du et ønske eller interesse, men ikke helt ved, om det er det, du skal, så er der mange steder, hvor de gerne tager praktikanter ind i en kort periode. Herunder kan du også få hjælp fra diverse vejledere, som har kontakterne i orden og kan få dig videre.

Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Her kan du eksempelvis købe smykker til kvinder, og meget meget andet. Når indhold tilgodeser Perlen Odense, kan vi ikke sige, at det derfor er upartisk, deraf markeret.